ΝΈΑ /ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ


Η "Δράση Νίκαιας" βρέθηκε σήμερα (Σάββατο),17/4/21  στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ, χρήσιμα εργαλεία και ηλεκτρικά μηχανήματα δουλειάς για τις καθημερινές ανάγκες της Υπηρεσίας. Εμείς, στη "Δράση Νίκαιας", χαιρόμαστε πραγματικά που στηρίζουμε με αυτόν τον τρόπο το έργο των εργαζομένων του Δήμου μας, ευελπιστώντας να το διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο. 

Υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Εκπ/κό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η ΕΠΑ (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά) σε συνεργασία με την Εταιρεία "Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα" και τη "Δράση Νίκαιας". Σκοπός του Προγράμματος ήταν η ενασχόληση των παιδιών με την έκφραση και τη διαχείριση των Συναισθημάτων τους. Τίτλος του προγράμματος αυτού, "Μαθαίνω τα Συναισθήματα - Γνωρίζω τον εαυτό μου". Γέμισαν έτσι τα Σαββατοκύριακα από μοναδικές στιγμές ανεπανάληπτης εμπειρίας και επικοινωνίας. Είχα τη χαρά να ακούσω τα παιδιά να μιλούν για τα συναισθήματά τους, να τα αναγνωρίζουν. Να εξηγούν τι είναι χαρά, θυμός, θλίψη, ευτυχία, απόρριψη, αγάπη, μοναξιά, και πολλά άλλα και να προσπαθούν να τα διαχειριστούν Με τρόπο βιωματικό, με παιχνίδια ρόλων, με ζωγραφική και με ουσιαστικό διάλογο, γεμίζαμε τα Σαββατοκύριακά μας με όμορφες εικόνες που χάραζαν τις ψυχές όλων μας και σφράγιζαν τη μνήμη μας ανεξίτηλα. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω την ΕΠΑ Πειραιά και ιδιαίτερα την Διευθύντρια την Κα Κουζούμη, για την πρωτοβουλία της αυτή και την πρόσκλησή της. Καθώς επίσης και να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήρια μου για τις άψογες συνθήκες φροντίδας και διαβίωσης των παιδιών στο χώρο του ιδρύματος. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Εταιρεία "Άλλαξε τη Ζωή σου Τώρα" για την τέλεια συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια του προγράμματος αυτού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη "Δράση Νίκαιας" που μου έκανε την τιμή να με εξουσιοδοτήσει στην υλοποίηση του προγράμματος. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα καταπληκτικά παιδιά της ΕΠΑ Πειραιά, τους μικρούς μαθητές μου, που η συμμετοχή τους και η δημιουργικότητά τους με γέμισαν ικανοποίηση και ομόρφυναν τις στιγμές που ήμουν κοντά τους.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων του 26 ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας. Η Οργάνωση μας "Δράση Νίκαιας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ", ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων του σχολείου για την προμήθεια ενός πιάνου, προσέφερε δωρεάν το παραπάνω μουσικό όργανο. Σκοπός μας βέβαια η στήριξη μας στην προσπάθεια του Συλλόγου για ενίσχυση του μαθήματος της Μουσικής των μαθητών του Σχολείου. Είμαστε σίγουροι, ότι η προσπάθειά τους θα βρει ανταπόκριση από όλα τα μέλη της εκπ/κης κοινότητας του 26ου Δημοτικού και χαιρόμαστε πολύ που μπορέσαμε να συμβάλλουμε κι εμείς στην εκπλήρωση του οράματός τους. Τα μέλη της "Δράσης Νίκαιας" : Λίλιαν Ηλιοπούλου, Μιχ. Λαγουμιτζής Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας: Μάρθα Ζαχαριάδου

"Η ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ" ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...Παραμονή των Χριστουγέννων και η εθελοντική μας οργάνωση "ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ" , στηρίζει τους μικρούς μας συμπολίτες και τις οικογένειές τους. Με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, Κας Στέλλας Μπαλαλή, προσφέραμε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη αυτόν τον καιρό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της "ΔΡΑΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ" (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), Κο Γουνάκη Στάθη, για την αμεσότητα στην αποστολή αυτή, την Κα Ηλιοπούλου Λίλιαν μέλος της ίδιας οργάνωσης, την οικογένεια Απόστολου και Μαρίας Φουντούλη, για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια μας, την οικογένεια Λευτέρη και Αγγελικής Φωκίδη για την συγκέντρωση μεγάλου μέρους των ειδών που προσφέραμε. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια Νίκου και Στέλλας Μπαλαλή (Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας), για την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους προς τα παιδιά. Συνεχίζουμε την αληθινή μας στήριξη σε όσους μάς έχουν ανάγκη. Γιατί "ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι η αλληλεγγύη"... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 

Τώρα που ο Χειμώνας είναι ήδη στο κατώφλι των σπιτιών μας, τώρα που η στενοχώρια εξαιτίας της πανδημίας έχει απλωθεί σαν καταχνιά πάνω στις καρδιές μας , Εμείς, οι εθελοντές της ομάδας "ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ" , θέλουμε να δώσουμε μια ακτίνα ελπίδας και ανακούφισης στους συμπατριώτες μας στη Σάμο, που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό που έγινε εκεί πριν λίγο καιρό. Είδη πρώτης ανάγκης, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, παιδικά γάλατα, βραστήρες νερού κλπ, γέμισαν μια παλέτα ανθρωπιάς και αγάπης για τους Σαμιώτες συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη. Η συλλογή του ανθρωπιστικού υλικού, έγινε από την ομάδα "ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ", ενώ η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εξαίρετους συνεργάτες και φίλους της ομάδας "ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ", για την οργάνωση και την ταχύτητα των προσπαθειών τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της οργάνωσης "ΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ" Κο Στάθη Γουνάκη και την Κα Ηλιοπούλου Λίλιαν που ήταν η "ψυχή" της προσπάθειας αυτής, την εξαίρετη και αγαπημένη φίλη Μαρία Ζορμπά για την αμεσότητα στο κάλεσμά μας, την αγαπητή οικογένεια Κώστα και Δέσποινας Λαμπρινίδη από το Καλοπήγαδο Κερατέας, την αξιολάτρευτη Σοφία Περσιμιτζή, γονέα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, τη Μαρία Στάμου, τους συμπολίτες μας Δημήτρη Μαυρουδή, Αθανασία Ζαφειρίου, Ευαγγελία Κυρίτση, Βασίλη Λεμονή, Κώστα Δαβράδο, Μάριο Μώρο και πολλούς ακόμη συμπολίτες μας που πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη και την ανθρωπιά τους σ΄ αυτή τη δύσκολη περίσταση. ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...Θέλω να αφιερώσω τέλος τη δράση μας αυτή, στους μαθητές μου, του ΣΤ1 του σχολείου μου, με την ελπίδα και την ευχή να συνεχίσουν κι εκείνοι τα επόμενα χρόνια, να προσφέρουν την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους σε όσους την έχουν ανάγκη.